Αφέψημα για εσωτερική χρήση:
Ρίχνουμε 2 κ.σ. Μυριόφυλλο σε 400 ml. βραστό νερό?
Βράστε για λίγα λεπτά και μετά αφήστε το να μουλιάσει για 30 λεπτά.
Στραγγίστε και πιείτε 60-120 ml 3 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα.
Εκχύλισμα για λουτρά:
100 γραμμάρια άσπρου αχύρου μουλιάζο..
Ρίχνουμε 1 κ.γ. ρίζες ψιλοκομμένες σε 500 ml. βραστό νερό?
Βράζουμε για 5-10 λεπτά και μετά αφήνουμε να μουλιάσει για 30 λεπτά.
Στραγγίστε και καταναλώστε όπως συνταγογραφείται.
Αντενδείξεις:
Η γλυκόριζα δεν πρέπει να λαμβάνεται σε περιπτώσεις ηπατικής ή καρδιαγγειακής νόσου, χολόστ..
Βράζουμε 2 κ.σ. Αρνόγλωσσο σε 400 ml. βραστό νερό για 10 λεπτά.
Στραγγίζουμε το αφέψημα.
Συνιστώμενη κατανάλωση - 50 - 120 ml. 30 λεπτά πριν από τα γεύματα...
Βράζουμε 1 κουτ. θρυμματισμένα άνθη και φύλλα τσαγιού σε 250ml βραστό νερό για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Στραγγίστε τη γάζα.
Αντενδείξεις:
Δεν πρέπει να λαμβάνεται από έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες.
Δεν συνιστάται η χρήση του σε περίπτωση νεφρών, ήπατος και μειωμένης λειτο..
Στον ατμό 1 κ.γ. Βάλσαμο λεμονιού σε 400 ml βραστό νερό για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Στραγγίστε τη γάζα.
Πίνετε 100 ml από το στραγγισμένο έγχυμα 3 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα.
Αντενδείξεις:
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για οξύ βήχα και οξεία φλεγμονή του στομάχου ..
Ρίχνουμε 2 κ.σ. θρυμματισμένα λουλούδια σε 400 ml βραστό νερό.
Αφήστε το να καθίσει για 2 ώρες.
Μετά το στράγγισμα, το έγχυμα πίνεται σε δόσεις των 120 ml, 3-4 φορές την ημέρα 30 λεπτά πριν από τα γεύματα.
Αντενδείξεις:
Μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες. Δεν συνιστάται η χρήση καλέντου..
Βράζουμε 2 κουτ. Δενδρολίβανο σε 250 ml. βραστό νερό?
Το αφέψημα πρέπει να αφεθεί να κρυώσει, να φιλτραριστεί και να καταναλωθεί εντός 1 ημέρας.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γαργάρες και κομπρέσες.
Το δεντρολίβανο μπορεί επίσης να εφαρμοστεί με τη μορφή αλκοολούχου εκχυλίσματος για εξω..
Δόση:
Στον ατμό 1 κ.γ. φασκόμηλο σε 250 ml. βραστό νερό?
Αφήνουμε να μουλιάσει για 10 λεπτά και μετά σουρώνουμε.
Γαργάρα:
Στον ατμό 1 κ.γ. φασκόμηλο σε 500 ml. βραστό νερό?
Αφήνουμε να μουλιάσει για 10 λεπτά και μετά σουρώνουμε...